Kayıt
Futbol Amatör

Ümit Karan Vefa’da futbola geri döndü

Kayıt
Ümit Karan Vefa’da futbola geri döndü

Ümit Karan Vefa’da futbola geri döndü

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Vefa, 9 sene önce futbolu bırakan 43 yaşındaki eski milli futbolcu Ümit Karan ile futbolcu olarak anlaşma sağladı.

16 kez Türkiye A milli takımına çağrılan ve 10 maçta forma giyerek ve 3 gol kaydeden Ümit Karan, BAL takımlarından Vefa’da futbola geri döndü.

Ümit Karan için Vefa Spor Kulübü’nün Vefa semtindeki Cemal Yener Tosyalı Caddesi Şehzadebaşı Cami Sokakta bulunan Kulüp Binasında imza töreni düzenlendi. Ünlü futbolcunun imza törenine Yeşil-Beyazlıların Başkanı Ahmet Olcay Işıkyıldız, Başkan Vekili Mehmet Sütçüoğlu, Başkan Vekili Salih Musaoğlu, Başkan Vekili Ömer Saltuk Toksoy, eski Başkanlardan Süleyman Karadayı, Genel Kaptan Yasin Güler ve Yöneticiler Özer Sarı ile Faruk Yalçın da katıldılar.

Liverpool’a iki gol atmıştı

2020-2021 sezonunda Vefa forması ile futbola geri dönüş yapacak olan Ümit Karan, Almanya’da Berlin takımı Hertha Zehlendorfda futbola başladı.  Türkiyemspor Berlin’e transfer oldu. Süper Lig’e geçiş yaparak Gençlerbirliği’nde oynamaya başladı. 2001 yılında ise Galatasaray’a transfer oldu ve yine takımının şampiyonluğa erişmesinde büyük pay sahibi oldu. 2004-2005 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray’ın Teknik Direktörü Hagi ile anlaşmazlıklar sonucu Ankaraspor’a transfer oldu. Yeniden Galatasaray’a dönen milli futbolcu, 2006-2007 sezonunda Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Liginde sahaya 3 maçta kaptan olarak çıktı. İngiltere’de oynanan Liverpool-Galatasaray maçında attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekti. 2009-2010 sezon başında Eskişehirspor’a transfer oldu. 2011-2012 sezonundan itibaren Eskişehirspor’ da sportif direktörlük görevine getirilen Ümit Karan, 2011’de futbolu bıraktı.

9 sene sonra yeşil sahalara dönüş yaptı

2016 yılında Büyükçekmece Tepecikspor’un sportif direktörlüğünü yapan Ümit Karan, 2017’de, Amerika Birleşik Devletleri’nin Cosmopolitan 1. Liginde mücadele eden Malatyaspor USA takımını çalıştırmaya başlamış ve Kasım ayında görevinden ayrılmıştır. 2018’de Kuzey Makedonya’nın 1. Lig takımı FK Shkupi’nin Teknik direktörü oldu. Bir dönem Survivor Ünlüler-Gönüllüler 2013 yarışmasında ünlüler takımında yarışmaya katılan Ümit Kara, arkadaşı olduğu Vefalı yöneticilerin teklifini kabul ederek 9 sene sonra yeşil sahalara dönüş yaptı.

Ali Kemal Demir

HABERİ PAYLAŞ
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ